Ohjelmistojen suunnittelu & toteutus

Käyttöliittymät ja käyttökokemus on ollut pitkään niin sanotusti mun juttu. Haluan, että käyttäjä saa sellaisen kokemuksen, jonka muistaa. Mielellään jopa hyvässä mielessä.

Aikojen alku

Aloitin koodaamisen jopa vähän vahingossa 15 vuotiaana kotona, kun isäni toi töistä vanhan tietokoneen kotiin. Tietokoneen käyttöjärjestelmänä oli Windows NT 4.0 Server, jota räpeltäessä löysin dokumentaation, jossa puhuttiin nettisivujen hostaamisesta ja palvelimen pään renderöinnistä. Sitä kautta aloin säätämään nettisivujen kanssa. Ihan perus-html-koodia ja sinne sekaan sitten vähän näitä dokumentaatiosta löytyviä palvelimella suoritettavia koodiesimerkkejä.

Siitä se sitten lähti. Tiedostoja muodostui palvelimelle, pääsin sisäverkkoon kiinni omalta koneeltani. Meillä oli kotona sisäverkko ja sähköpostipalvelin. Tämä oli vielä aikaa, jolloin nettiin mentiin modeemin kanssa kun ketään muu ei puhunut lankapuhelimella kotona. Sisäinen sähköpostihan oli siis käyttökelpoinen kommunikaatioväline sisarusten kanssa.

Mitä sitä kaikkea voikaan tehdä

Siirrytään ajassa muutama kymmenen vuotta eteenpäin. Ollaan ajassa, jolloin nettiselaimet pystyvät renderöimään todella monipuolisia sovelluksia - ja mitä tässä vielä onkaan tulossa! Käyttöliittymät ja käyttökokemus on asioita, jotka lämmittää sydäntä. Haluan oppia jatkuvasti lisää noista kummallisista selaimista. Haluan tietää mitä ne oikeasti voivat tarjota meille nyt ja vielä enemmän, mitä ne tulevat tarjoamaan meille tulevaisuudessa.

Kehitän järjestelmiä, nettisivuja, sovelluksia sekä tietokoneelle että puhelimelle. Tähtään kuitenkin siihen, että natiivien sovellusten sijaan päästäisiin joskus käyttämään PWA-sovelluksia. Eli siis verkossa toimivia selaimen kautta käytettäviä työkaluja kaikkeen.

Puhun sujuvasti TypeScriptiä, JavaScriptiä, HTML:ää, CSS:ää (+SASS, LESS), C#:a ja VB.Netiä. Käytän Visual Studiota, Gittiä, Adoben työkaluja päivittäin ja luon uutta sekä välillä jopa ihmeellistä näpyttelemällä kirjaimia peräkkäin.

Nykyhetki

Arki pyörii vahvasti päivätöiden parissa Pandialla, jossa olen käyttöliittymäkoodaustiimin vetovastuussa. Se tietyllä tavalla rajoittaa paljon omien töiden tekemistä, mutta kehitän kassajärjestelmä CashUPia edelleen ilta- ja viikonlopputöinä. Huomattavan paljon kassajärjestelmässä on tekemistä, kehittämistä ja innovoimista kaikenkin puolin.

Kassajärjestelmän lisäksi olen kehittänyt omat työkalut helpottamaan arkeani korttitulkintojen kanssa sekä myöskin Hyvinvointikuplalle oman sovelluksen, jolla meditointeja ja rentoutuksia voit seurata myös kotona tai matkalla.

Työhistoria

Olen kerännyt työhistoriaani tähän. Tarkennan käyttämiäni kieliä sekä teknologioita lähitulevaisuudessa.

Osa-aikayrittäjä

Show Up Oy
05-2016 -

Ohjelmistokehittäjä

Pandia Oy
06-2022 -

Ohjelmistosuunnittelija

Soficta Oy
12-2018 - 05-2022

Senior Software Developer

United Bankers
03-2018 - 08-2018

Ohjelmistoarkkitehti

Agenteq Solutions
11-2015 - 03-2017

Ohjelmistosuunnittelija

Agenteq Solutions
04-2014 - 11-2015

Software Specialist

Affecto
06-2012 - 01-2014

Software Developer

Agenteq Solutions Oy
10-2008 - 10-2011

Software Developer

NSD Consulting
04-2008 - 10-2008
.Net / VB.net / C#

Software Developer

Agenteq Solutions Oy
08-2005 - 04-2008
Asp.net / C# / vb.net

Ohjelmistosuunnittelija

Tietoasema Oy
02-2003 - 08-2005
.Net / vb.net / C#